Hoe het ooit begon...

 

In 1997 trainde ze jonge paarden en werkte ze als jobstudente op een manege waar ze de paarden verzorgde en wekelijks les gaf en terzelfdertijd ook les dressuur kreeg op zeer hoog niveau.

In 2004 starte ze haar eerste echte job als begeleidster en dierenverzorgster op de kinderboerderij de Zonnegloed. Daar leerde ze de basis van "clicker- training" bij paarden (vrijheidsdressuur).

In 2006 vond ze haar droomjob als professionele paardenverzorger- trainster. Sportpaarden rijden, les geven en wekelijks geleide wandelingen verzorgen was hemel op aarde!

 

 

Foto 2007: Haar honden.

Allemaal adoptie (rescue) honden met zware gedragsproblemen.

Max (engelse buldog), Trixie (kruising husky met lakense herder), Kazan (duitse herder/ dobberman) en Gismo (border collie van 6 maanden).

 

 

 

 

 

 

 

Over Elke: 

Al van jongs af aan heeft ze een groot hart voor dieren.Gefascineerd kon ze uren de fauna en flora bewonderen en ontdekken hoe de dieren communiceerden met elkaar. Omdat ze is opgegroeid op de boerderij met vele huisdieren waaronder honden, leek de keuze dan ook niet moeilijk om later te werken met dieren.

 

 

Elke traint al dieren sinds 1997 dieren, gefascineerd door hun intelligentie heeft ze zich  door de jaren verdiept in de wetenschap hoe gedrag tot stand komt en hoe je deze kan beïnvloeden. Door jaren ervaring en bijscholing te volgen wereldwijd wil ze deze kennis doorgeven aan de mens achter het dier.

"Inmiddels heeft Elke al verschillende instructeuropleidingen en cursussen met grote onderscheiding behaald"

Hoe meer kennis ze vergaart over deze boeiende wezens en de interactie tussen mens en hond, hoe meer ze wil weten en leren.

Het is haar missie om via de gedragsleer het welzijn en geluk van zoveel mogelijk honden en eigenaars te optimaliseren. Daarvoor vertrekt ze ik niet enkel vanuit een diepgewortelde passie maar besloot ze de opleiding ‘Hondeninstructeur te volgen bij – Syntrawest, opleiding ‘Specialist clickertraining" England, gedragstherapie, massagetherapie, aromatherapie, verschillende honden sportopleidingen gevolgd in  binnen en buitenland, tal van wetenschappelijke studies, gespecialiseerde bijscholingen en toegepast tijdens jarenlange ervaringen.

Omdat de wetenschap over hondengedrag nog in volle ontwikkeling is, schoolde ze zich continue bij door middel van lezingen en workshops binnen dit vakgebied. Uiteraard leert ze daarnaast nog dagelijks bij van de interactie en training met haar eigen honden.

In 2012 kwam Rik haar  hondenleven verrijken... 

 

In 2009 kwam Puma plots op haar pad, pupje van 3,5 maanden, hij had heupdysplasie (misvorming van de heup), kon niet meer gaan zitten en had veel moeite bij het rechtstaan.

Dus ging ze op consultatie naar de specialist hondenfysio Rik Willaert. 

(Dankzij Puma is "hun" verhaal gestart)

Ze kregen van Rik oefeningen mee om de spieren van Puma te versterken. Na enige tijd was Puma zelfs medicatie vrij en een gelukkig hondje die mee kon in het dagelijkse leven.

 

Puma heeft mij geleerd om nooit te stoppen met dromen.

 

Het is hun levenswerk om mens en dier te helpen....

Hun doel is dieren helpen om meer ontspannen met hun omgeving om te kunnen gaan. Dit bereiken ze door mensen meer inzicht te geven in het gedrag en de belevingswereld van hun dier en zowel de mens als het dier de vaardigheden te leren om samen in harmonie te leven.

 

Na 10 jaar vrijwillig les te geven op de hondenschool en manege hebben Rik en Elke in 2015 de stap gezet om Dogz Devotion Academy op te starten.

 

 

Instructeursopleiding behaald in 2012.