Waarom een Academie i.p.v een hondenschool?

Tijdens onze trainingen concentreren we op de vaardigheden van de geleider, zodat de leerstof wordt opgedeeld in haalbare criteruims die de hond begrijpt. Waardoor we geen correcties (straf) nodig hebben tijdens onze trainingssessies.

Onze doel is om zo min mogelijk leerstress te hebben voor de hond tijdens onze trainingsessies. De hond heeft niet gekozen voor jouw hobby. Iedereen wil het beste voor zijn/ haar hond! Zeg nu zelf, wat is nu mooier dan een hond die glimlacht?

Waarom nog trainen met correcties die vermijdend" of "vrezend" zijn? Hierdoor ontneem jullie levensenergie/ vreugde. Gebruik jou kostbare tijd om samen Qualty-time te creëren voor beide.

Er bestaat een soort dierentraining waarbij geen sprake is van intimidatie, confrontatie, geweld, berisping of overheersing (dominatie).

Deze geweldloze manier van "leren" is een modern trainingssysteem dat niet alleen humaan, meelevend, barmhartig en betrouwbaar is, maar ook gebaseerd is op de nieuwste wetenschappelijke studies. Deze ethische vorm van trainen bevordert een evolutionaire vooruitgang naar een meer harmonieuze relatie tussen mens en hond.

Om "het doel" te bereiken is het van groots belang dat je de kracht en de kennis van het "leren" bezit.

 

Enkel door te luisteren ontstaat er ruimte tot communicatie.

Het draait allemaal om samenwerking: de hond moet niet, hij mag. De trainingen zijn zo opgebouwd dat uw hond altijd kan kiezen voor succesCommunicatie, respect en vertrouwen is de basis van een levenslange vriendschap.

Hoe minder dwang, des te beter ze willen samenwerken. 

 

Tijdens samen trainen/ sporten staat de hond altijd centraal.

Honden zijn levende wezens met hun eigen wensen, behoeften en emoties. Het zijn geen machines die we kunnen bedienen om te doen wat wij willen dat ze doen of zich te gedragen zoals wij dat willen. Ik heb er voor gekozen om niet langer de baas te zijn over mijn honden en hen te controleren, maar heb de intentie om met hen samen te werken.

 

Liever samenwerken i.p.v controle? Snuffel dan even rond in ons curcus aanbod...

 

Omgang met honden leerde me tevens dat inzicht, begrip en tijd de beste bondgenoten zijn voor gedragsverandering. Net zoals er voor ons mensen geen quick fix bestaat om ons gedrag te veranderen, bestaat dit evenmin voor honden.

 

Coaching bij Dogz Devotion betekent:

  • 100´% Hands-off training = Gebruik maken van humane, effectieve, respectvolle moderne training op basis van de nieuwste wetenschappelijke gegevens.
  • Rekening houden met de emotionele staat van je hond.
  • Kleine groepen zorgen voor lage of niet-stressvolle situaties waarin het dier waarschijnlijk zal slagen en een beloning kan verdienen voor gewenst gedrag.
  • Deze unieke begeleiding zorgt ervoor dat de moeilijkheidsgraad en afleiding systematisch kan worden vergroot, met als doel een zelfverzekerd, goed aangepaste hond te creëren.
  • Trainers die gebruik maken van bekrachtegings training, lezen de lichaamstaal van hun hond zo goed als ze kunnen om stress- of opwindings-signalen tijdig te herkennen en hier hun trainingsaanpak op aan te passen.

 

Bij Dogz Devotion is het leren begrijpen van de hond het belangrijkste aspect! 


Elke relatie bestaat uit geven en nemen...

In een relatie ben je met 2, een hond/mens zijn allebei sociale wezens met de behoefte aan een hechte relatie, deze legt de basis voor een leven in vertrouwen. Vertrouwen in zichzelf en in de omgeving.​ 
Een optimale communicatie is een wisselwerking tussen u en uw hond, dit zorgt voor een unieke band!

Om met een hond te kunnen samenwerken, dient men hem goed te kennen.
Maar het begint allemaal bij uzelf.


Een hond is geen mens en ook geen wolf... Een hond is een hond, en iedere hond is uniek...

 

Onze missie is pas geslaagd als een hechte vriendschap is geboren..

 

Bekrachtigings training door Elke Boxoen 

Er bestaat een soort dierentraining waarbij geen sprake is van intimidatie, confrontatie, geweld, berisping of overheersing (dominatie).

Deze geweldloze manier is een modern trainingssysteem dat niet alleen humaan, meelevend, barmhartig en betrouwbaar is, maar ook gebaseerd is op de nieuwste wetenschappelijke studies. Deze ethische vorm van trainen bevordert een evolutionaire vooruitgang naar een meer harmonieuze relatie tussen mensen en de dieren die ermee leven.

 

"Progressieve Bekrachtigings Training" (PBT)  betekent in wezen het onderwijzen van je hond door het belonen van gewenst gedrag, en het uitsluiten van opzettelijk gebruik van fysieke of psychologische intimidatie.