Dag 2 - Alleen leren zijn

Dag 2 - Alleen leren zijn

De eerste 12 uur na de scheiding met zijn vertrouwde omgeving, mama en nestgenoten zijn we dicht bij puppy Tremis gebleven en hebben we gezorgd voor een prikkelarme omgeving.

Vandaag nemen we wat meer ruimte en beweging. We zijn wat minder aanwezig in het park/ leefruimte. 
Als de pup rustig speelt of slaapt gaan we meer uit het zicht (bv: de was doen) 5 minuten, 10 minuten uit zicht

Alleen zijn...


Zoek zijn dagritme (ongeveer: 2 uur slapen - 1uur wakker)
Ikzelf werk met een dag en weekschema, zo bouw ik het alleen zijn rustig op zodat ik tijd heb om ook de volwassen honden te stappen en de nodige verzorging te geven.

De eerste week is het park en living de leefruimte in huis, zo kan ik managen dat de Zindelijkheidstraining vlot loopt, dat er niks van mijn belangrijke spullen gesloopt wordt, en ik niet moet boos worden of frustreert wordt op de pup die zijn wereld ontdekt met de vluimscherpe puppytandjes. 

Zo kan ik ook rustig mijn huishouden doen zonder constant bezig te zijn met.... 

Intussen kan ik mij vrij bewegen van de 1ne ruimte naar de andere, zo leer de pup intussen ook stapsgewijs het alleen zijn... 

 

Wist je dat?

De eerste week is het park/living de leefruimte in huis, zo kan ik manegen dat de Zindelijkheidstraining vlot loopt, dat er niks van mijn belangrijke spullen gesloopt wordt, en ik niet moet boos worden of frustreert wordt op de pup die zijn wereld ontdekt.
Zo kan ik ook rustig mijn huishouden doen zonder constant bezig te zijn met....
Intussen kan ik mij vrij bewegen van alle ruimte zonder over de pup te vallen, zo leer je intussen ook stapsgewijs het alleen zijn.... ;-)