FCI OBEDIENCE

Bij FCI obedience is het doel om zo’n hoog mogelijke graad van gehoorzaamheid en perfectie te laten zien in de oefeningen. Het programma bestaat uit verschillende oefeningen die uiteenlopen van volgen tot sorteren en apporteren. FCI obedience is een FCI (Fédération Cynologique Internationale) erkende sport. 

FCI Obedience wordt nog niet veel beoefend in België en is dus amper gekend . Nochtans is het al vele jaren een internationale discipline met jaarlijkse deelname van het Belgisch team. 
Het lijkt een beetje op Engelse Obedience met hier en daar andere oefeningen en andere quoteringen , maar snelheid, stijl en afwerking staan ook hier centraal.


FCI Obedience is in niets te vergelijken met de klassieke gehoorzaamheid van Sec 4B. Ook het hondvriendelijk karakter en moderne trainingstechnieken staan centraal . De sport wordt al jaren gedomineerd door de Scandinavische landen. Landen waar dierenwelzijn centraal staan . Roepen , dwang en straffen zijn verboden 

Er zijn 3 niveau's met oplopende moeilijkheidsgraad OB1 - OB2 - OB3

 

Waarom fci obedience?

Een perfecte basis voor alle hondensporten. Een ontwikkeling van de handler, om een betere trainer te worden en inzichten te verwerven tussen motivatie en techniek. 

 

Voor wie is fci obedience geschikt?

Voor ieder team die houd van perfectie en technisch training. Voor elke hond en geleider is het een uitdaging .

 

Trainingen worden verzorgd door Elke Boxoen

 

  • - Meervoudig Belgisch Kampioen.
  • - Deelname WK obedience 2017 + 2018. (2x Top 50 met een excellent) 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zin in meer?

De lessen gaan door op woensdag 16u00 en zaterdagvoormiddag om 11u00 op onze locatie te Aartrijjke 

Bekijk onze deelname aan het WK 2018

Prijslijst en kalender 2021