Nosework

 

Neuswerk; populair maar onderschat 

Het waarnemen van geuren en feromonen is belangrijk voor honden en goed ontwikkeld. Alhoewel de inzet van dit hondentalent niet nieuw is, neemt de populariteit van sport- en recreatie speuren.

Nosework is een hondensport die is ontwikkeld om professionele taken van speurhonden na te bootsen. Een hond en een geleider vormen een team. De honden moeten een verborgen doelgeur vinden, vaak afleiders negeren, en de geleider waarschuwen wanneer die de correcte geur gevonden heeft. 

Neuswerk voor honden

Iets doen wat je goed kunt, is leuk. Dat geldt ook voor je hond, die een groot talent heeft: ruiken. Lijkt het je wat om samen te speuren of zoekwerk te doen? Neuswerk voor honden organiseert trainingen en workshops. Op maat, zodat we het talent van jouw hond optimaal benutten.

Speuren en zoekwerk

Met speuren en zoekwerk bieden we honden een echte uitdaging. Dat geeft voldoening. Zowel voor je hond als voor jou. Want je leert elkaar nog beter kennen, merkt dat de samenwerking steeds verder verbetert en maakt plezier. Gaan jullie de uitdaging aan?

Voor wie? Iedere hond kan speuren of zoekwerk doen. Welk programma het best bij jullie past? We geven graag advies.

Door wie? De trainingen worden gegeven door ervaren instructeurs. We stellen passende programma’s samen die gericht zijn om het Teamwork te vergroten. Leuke oefeningen voor thuis. Zo leren jij en je hond steeds beter speuren en samen zoeken.

Waarom? Omdat je ervan versteld zult staan wat jij en je hond samen kunnen. Laat je verrassen en geniet!

Wanneer? 1x per maand.

Prijs? €90,- Mini pakket 3 opeenvolgende datums (zie kalender)

agenda: kalender 2021

Link Bancontact