Neuswerk:  populair maar onderschat 

 

Het waarnemen van geuren en feromonen is belangrijk voor honden en goed ontwikkeld. Alhoewel de inzet van dit hondentalent niet nieuw is, neemt de populariteit van sport- en recreatie speuren.

Nosework is een hondensport die is ontwikkeld om professionele taken van speurhonden na te bootsen. Een hond en een geleider vormen een team. De honden moeten een verborgen doelgeur vinden, vaak afleiders negeren, en de geleider waarschuwen wanneer die de correcte geur gevonden heeft. Mentale uitdaging die je ook thuis kan oefenen. 

 

Nosework

Iets doen wat je goed kunt, is leuk. Dat geldt ook voor je hond, die een groot talent heeft: ruiken.  Alles is op maat van je hond, zodat we het talent van jouw hond optimaal benutten. 

Met Nosework bieden we honden een echte uitdaging. Dat geeft voldoening. Zowel voor je hond als voor jou. Want je leert elkaar nog beter kennen, merkt dat de samenwerking steeds verder verbetert en maakt plezier. Gaan jullie de uitdaging aan?

Voor wie? Iedere hond kan Nosework doen. 

Door wie? De trainingen worden gegeven door ervaren instructeurs - Rik & Elke. We stellen passende programma’s samen die gericht zijn om het Teamwork te vergroten + Leuke oefeningen voor thuis. 

Waarom? Omdat je ervan versteld zult staan wat jij en je hond samen kunnen. Laat je verrassen en geniet!

Wanneer?  Nieuwe curcus nosework starters: 

  1. 06/06/2021
  2. 18/07/2021
  3. 01/08/2021

 

Duur: 1u30 (de groep bestaat uit 3 teams - ieder team komt minimum 3x aan individueel aan beurt)

Prijs?

€90,-

 3 lessen telkens op zondag

 

Inschrijven: info@dogzdevotion.be